Marinestaben: Ring 1-1-2 i nødsituationer

Står du i en nødsituation, der omfatter dykkere, så brug ikke tid på at finde eller huske telefonnummeret til Marinestaben. Gør i stedet som ved alle andre nødsituationer: Ring 1-1-2.

Sådan lyder den direkte opfordring til dykkerne fra orlogskaptajn Mette Stab-Nielsen, der er daglig leder af Forsvarets Operationscenter i Århus.

– Det er ikke længere nødvendigt at huske flere forskellige telefonnumre, hvis der sker søulykker. Er der en nødsituation, så ring straks 1-1-2. Politiets vagthavende stiller dig derpå direkte ind i operationscenteret, hvor vi tager affære, siger Mette Stab-Nielsen til Sportsdykkeren.

Hun forklarer, at der blandt blandt nogle borgere – andet dykkere – har været en usikkerhed om, om man stadig kunne komme i kontakt med operationscenteret, efter SOK blev nedlagt den 1. oktober 2014.

Der er dog ingen grund til bekymring, fastslår hun.

– Det er faktisk blevet gjort lettere – blandt andet fordi vi nu har fået en 1-1-2-klient, der gør, at vi meget hurtigt kan reagere i en nødsituation. I samme øjeblik, hvor politiets vagthavende trykker på knappen ‘søulykke’, så overtager vi kommandoen over indsatsen, siger hun.

Hun opfordrer dog fortsat dykkere til at ringe på det ‘gamle’ nummer 8943 3099, hvis der for eksempel til havs mistes udstyr, der kan flyde.

 

(Foto: Forsvaret / Helicopter Wing Karup)