Verdensrekordforsøg koster kassen

Økonomien bliver en afgørende faktor, når den egyptiske dykker Ahmed Gabr fra dykkercenteret H2O Divers i næste uge vil forsøge at slå verdensrekorden for det dybeste flaskedyk nogensinde.

Målet er at komme helt ned på 350 meters dybde under det 14,5 timer lange dyk, der efter planen gennemføres torsdag den 18. september  i Den Persiske Golf.

Og det har krævet massive investeringer at komme så langt som at være klar til dykket, forklarer lederen af rekordforsøget, Dan Goodman, til netavisen Ahram.

Alene indkøb af nyt grej beløber sig til op mod 80.000 danske kroner, fortæller han. Og hvert eneste træningsdyk koster omkring 15.000 kroner alene til de luft-blandinger, der er brug for.

Holdet har derfor satset på brug af frivillig arbejdskraft og genbrug af eksempelvis flasker, for at få det hele til at hænge sammen. De håber samtidig på frivillige donationer fra de mange, der følger rekordforsøget.

Sportsdykkeren har tidligere skrevet om projektet – men det er siden da vokset betydeligt i størrelse. Supportteamet består således i dag af 30 personer i dybet og på overfladen. Sammenlagt vil der skulle bruges 124 luftflasker under forsøget.

Foto taget af H2O Divers Dahab.

Læs mere her: kortlink.dk/etnh

Og læs også her.