Rigmand dropper superubåd

Den britiske rigmand Richard Branson har droppet sit ambitiøse projekt om at bygge en helt ny type ubåd, der skulle rejse til oceanernes aller dybeste kløfter.

Det skriver netavisen The Telegraph.

Richard Branson vil i stedet koncentrere sine kræfter om projektet Virgin Galactic, der trods en alvorlig ulykke i oktober arbejder på at sende almindelige mennesker på rejser til rummet.

Ubådsprojektet Virgin Oceanic’s DeepFlight Challenger blev præsenteret i 2011. Det skulle som rumprojektets fætter bringe mennesker til havets dyb ved konkret at besøge de fem dybeste steder i de fem verdenshave på kun to år.

Omdrejningspunktet var en helt speciel ubåd, der mest af alt kan sammenlignes med et fly, der fløj under havet. Ubåden skulle senere udbydes til salg blandt dollar-millionærer – men både ekspeditionen og udviklingen af ubåden er altså skrottet, bekræfter Virgin overfor avisen.

Det skulle angiveligt være problemer med glasset i ubåden, der er årsagen til projektets forlis. Kort fortalt, så begyndte det at krakelere på store dybder, oplyses det.

Læs mere her: kortlink.dk/fkez

Billedetekst: Foto fra Virgin Oceanic præsentationsvideo på Youtube.