Prøv et dyk på et af Danmarks mest spændende vrag

Kunne du tænke dig at se ét af Danmarks mest omtalte og samtidig bedst beskyttede vrag – og også lære hele historien bag vraget, så har du muligheden på søndag den 3. juli.

Her gennemfører Arkæologisk Udvalg under Dansk Sportsdykker Forbund nemlig en guidet tur til vraget af Dannebroge, der ligger midt i Køge Bugt.

Vraget omfattet af dykkerforbud, men Arkæologisk Udvalg har fået tilladelse til at gennemføre dykket.

– Vi laver en tur, hvor vi gennemfører et dobbeltdyk på Dannebroge. Indimellem dykkene får vi en gennemgang af vragets historie – og også den fatale manøvre, der endte med at koste skibet og næsten alle ombord livet, fortæller Peter Bue Westh, der er formand for Arkæologisk Udvalg.

Det skal til, før du kan deltage

Turen har stadig ledige pladser – og da målet i høj grad også er øge kendskebet til historien om vraget, så håber udvalget, at flere her i sidste øjeblik har lyst til at tage med.

Alle certificerede dykkere må deltage i dykket. Prisen for at deltage er 350 kroner per person. Man skal selv medbringe udstyr, mad og luft til to dyk. Også dykkere, der ikke er medlemmer af klubber under Sportsdykkerforbundet kan deltage mod en ekstrabetaling på 50 kroner.

Dannebroge sank 4. oktober 1710 efter at det under Slaget i Køge Bugt mod den svenske flåde eksploderede. Eksplotionen betyder i dag, at vraggods fra skibet er spredt ud over et meget stort område, hvilket også er med til at gøre det spændende set med dykkerøjne. Mindst 500 mand omkom ved forliset.

Sådan tilmelder du dig

Du skal tilmelde dig til dykket senest torsdag den 30. juni klokken 12.00. Betalingen for turen er tilmeldingen, og den skal anføres navn, klub og DSF-medlemsnummer.

Du betaler ved at indsætte 350 kroner til kontonummer: 8090 0001248205 (Nordjyske Bank), eller på Swipp eller Mobile Pay til følgende mobilnummer: 60602735.

Betaler du med bankoverførsel skal pengene være sendt, så de er fremme torsdag.