Dykkerklub får skræddersyet RIB med ekstra rækkevidde

Dykkerklubben Biodyk i Aarhus har (med hjælp fra Wilhelm Kiers fond og båd-anparter) investeret i en helt ny RIB, skræddersyet til klubbens behov. Båden er perfekt til 6 dykkere – men med lidt disciplin kan der godt være plads til 8 dykkere, oplyser de. Den nye RIB er bygget af Tornado, og klubben har fået designet båden ud fra erfaringerne med deres tidligere båd, der har været i brug i næsten 20 år. Ifølge Biodyk er båden meget sødygtig, og er meget tør – selv i hårdt vejr. Klubben fremhæver selv en række modificeringer af standard-designet, som de har købt med den nye båd. Eksempelvis er båden udstyret med en fast benzintank i stedet for løse dunke, der jo har det med før eller siden at lække. Klubben har også valgt at få en motorbrønd, da de tidligere ofte havde problemer med kablerne til motoren i den gamle båd.
Info om den nye RIB:
- Producent: Tornado
- Længde 5,85 m
- Bredde 2,35 m
- Båden har ialt 5 kamre med overtryksventiler. Kamrene har en diameter på 50 cm.
- Siddepladserne er forstærket, ligesom der langs bådens lønning er ekstra forstærkning som beskyttelse mod dårlige broer og bolværk med rustne søm og skruer.
- Båden har fast brændstoftank i konsollen på 60 liter. Derudover er der også et udtag ved motoren, så der kan tilsluttes løse tanke til særligt lange ture. Båden kan således godt klare en sejlads fra Aarhus til Sverige.
- Motoren er en Mercury 125 optimax. Båden kan sejle omkring 30 knob med 4 dykkere ombord.
- Båden er udstyret med en Garmin 527 plotter / ekkolod. Instrumentet er integreret med Garmin VHF 100i-radioen, sådan så et DSC nødopkald automatisk viser bådens position.
- Båden har LED navigationslys. De monteres i en stander i konsollen under natsejlads.
- Båden er udstyret med et stativ til flasker midtskibs.
- Der er automatiske lænsepumper i båden. (De er dog ikke meget i brug, da båden er meget tør, oplyser klubben).
- Der er liner til at holde fast i, både udvendig og indvendigt i båden.
- Alle kabler er ført i et rør ned til motoren, som sidder i en motorbrønd. Dette er gjort for at skåne kablerne – selvom det koster en smule plads.