3D printere kan revolutionere dykningen

Forventningerne til 3D-printere i hænderne på private er enorme – og også indenfor dykning åbner de små printere helt nye muligheder.

Allerede i dag kan man til eget brug printe en række små smarte ting til dykning – eksempelvis spænder, linehjul og beslag til ens Go Pro camera. Modellerne kan findes gratis eller meget billigt på nettet – eksempelvis på hjemmesiden Yeggi.com, der har flere hundrede modeller liggende til download af mere eller mindre smart dykkergrej.

Tiden er dog endnu ikke inde til at private kan printe essentielle ting til dykningen. Ting, der skal kunne klare tryk eller tjener til livets opretholdelse på dybden er således endnu ikke klart til at blive behandlet på denne måde. Artiklen i det aktuelle nummer af Sportsdykkeren (nr 2, April 2016) er således en aprilsnar – i hvert fald endnu. Modellen på billedet i bladet er dog ganske ægte – den fintfølende indmad i regulatoren mangler dog endnu.

En 3D printer kan i dag købes for få tusind kroner – og fås i et hav af forskellige varianter. De rigtig gode 3D printere er dog endnu for kostbare at købe for almindelige mennesker – mindre kan dog også gøre det for langt de fleste.