Dansker del af CMAS øverste ledelse: Det betyder det for dansk dykning

Han sidder for bordenden i CMAS, når der skal laves nye standarder for dykkersikkerhed, uddannelse og færdigheder for dykkere, og han har samtidig en finger med i en lang række dykkerpolitiske beslutninger som medlem af den øverste ledelse i verdens ældste dykkerforbund.

Danskeren Flemming Holm er blevet valgt til formand for den tekniske komite i CMAS, og er således blevet en nøglefigur i det internationale dykkerforbund, som Dansk Sportsdykker Forbund også er en del af.

Valget blev afgjort i slutningen af april, hvor Flemming Holm vandt et kampvalg til posten.

Flemming Holm

–  Jeg er utrolig glad og stolt over valget. Det er en meget spændende post, som jeg er rigtig glad for at skulle varetage, siger Flemming Holm til Sportsdykkeren efter valget. Ud over posten i CMAS er han også næstformand i Dansk Sportdykker Forbund.

Sætter standarder

Den tekniske komite er central i CMAS – blandt andet fordi den er med til at sætte standarderne for alle CMAS-uddannede dykkere, og fordi certificeringerne – som komiteen står for – samtidig er den største indtægtskilde for organisationen.

I det daglige, så vil den enkelte danske dykker dog nok ikke mærke noget konkret til den danske formandspost, siger Flemming Holm.

Det er klart, at det betyder noget for Dansk Sportsdykker Forbund, når vi sidder med ved de borde, hvor beslutningerne træffes. Vi har allerede sat mange fodaftryk på beslutningerne i CMAS – blandt andet, at ét-stjernede dykkere får lov til at dykke med andre ét-stjernede dykkere. Men det er mere i detaljerne og ånden i arbejdet, at de danske interesser varetages, siger Flemming Holm.

Formandsposten er ulønnet, men han får rejser og andre udgifter til arbejdet betalt. Han gør dog klart, at der er tale om en stor arbejdsopgave.

Valgløfter skal indfries

Han skal nu i gang med at indfri sine valgløfter, der blandt andet omfatter initiativer med e-learning og større branding af CMAS-uddannelserne og instruktørerne. Desuden skal han stå i spidsen for et centralt, internationalt register over CMAS-dykkere, der ud over at kunne bruges af dykkerklubber og –centre også skal bruges til at skabe kontakter mellem dykkerne både i de enkelte lande og på tværs af landegrænserne.

Arbejdet har været i gang i et stykke tid. Men det skal være færdigt senest om et år, så vi står overfor en stor opgave, siger Flemming Holm.

Formandsposten i den tekniske komite er på valg hvert fjerde år.